Употреблять больше трех роллов в неделю — опасно для щитовидной железы, утверждают диетологи. Высокое содержание йода в суши и роллах — не полезно, а ровно наоборот: щитовидка испытывает слишком большую нагрузку...
Ассоциация диетологов Австралии (Dietitians Association of Australia) провела исследование. Его результаты оказались огорчительными для любителей японской кухни, которых становится все больше. Выяснилось, что люди, чрезмерно увлекающиеся суши и роллами, чересчур «нагружают» щитовидную железу.
Водоросли, используемые при приготовлении суши и роллов, из-за очень высокого содержания йода оказывают сильное и, к сожалению, негативное воздействие на щитовидную железу.
По подсчетам экспертов один ролл может содержать до 92 микрограмм йода. Между тем, рекомендованная суточная норма потребления йода составляет 150 микрограмм. Чрезмерное потребление йода может вызвать гипертиреоз щитовидной железы.
TRANSLATION
To eat more than three rolls a week - it is dangerous to the thyroid gland, say nutritionists. The high content of iodine in the sushi and rolls - is not helpful, but exactly the opposite: Thyroid feels overwhelmed.
Dietitians Association of Australia (Dietitians Association of Australia) has conducted a study. His results have been disappointing for fans of Japanese cuisine, which is becoming more and more. It was found that people over a great interest in sushi and rolls, too "loaded" the thyroid gland.
Algae used in the preparation of sushi and rolls, because of the very high content of iodine has a strong and unfortunately had a negative effect on the thyroid gland.
Experts estimate a roll may contain up to 92 micrograms of iodine. Meanwhile, the recommended daily intake of iodine is 150 micrograms. Excessive intake of iodine can cause hyperthyroidism the thyroid gland.
Dietitians Association of Australia (Dietitians Association of Australia) has conducted a study. His results have been disappointing for fans of Japanese cuisine, which is becoming more and more. It was found that people over a great interest in sushi and rolls, too "loaded" the thyroid gland.
Algae used in the preparation of sushi and rolls, because of the very high content of iodine has a strong and unfortunately had a negative effect on the thyroid gland.
Experts estimate a roll may contain up to 92 micrograms of iodine. Meanwhile, the recommended daily intake of iodine is 150 micrograms. Excessive intake of iodine can cause hyperthyroidism the thyroid gland.
Комментариев нет:
Отправить комментарий