Все знают, что питаться нужно правильно и регулярно. Но иногда нас так и тянет съесть что-нибудь «вкусненькое», что зачастую бывает вредным, хоть и очень вкусным. А как иногда хочется перекусить прямо по дороге. Предлагаю вашему вниманию некоторые виды популярной «уличной» кухни разных стран...
Шанхайские пельмени, Китай
Шанхайский уличный торговец подает только что приготовленный любимый китайцами “городской перекус” – пельмени. Эти угощения широко распространены по всему Шанхаю и доступны покупателям в самых разных вкусах и комбинациях.
Мятный чай, Марокко
Стаканы, до краев заполненные мятой и немаленькой порцией сахара, стоят готовые к завариванию знаменитого марокканского мятного чая. Напиток освежает в жаркий день в Марракеше, но это больше, чем просто утолитель жажды. Приготовление чая и его распитие – неотъемлемая часть марокканской культуры и обязательный опыт, через который должен пройти каждый турист.
Ночной рынок Миаокоу в Тайване
В центре ночного рынка Миаокоу есть старый храм, но главное здесь – пост. Желтые фонарики на рынке освещают столы с традиционными тайваньскими вкусностями, от которых текут слюнки. Тут вы найдете острый суп с лапшой, омлет из устрицы, улиток, клейкий рис и рубец. Жители Тайваня и туристы сходятся на мысли, что визит на рынок не может считаться полным без фруктового десерта «ледяные пузырьки» из чернослива.
Лапша, Таиланд
Сито с лапшой на открытом огне занимает все внимание повара в китайском квартале Бангкока. Многие прохожие просто не могут устоять перед умением этих уличных шеф-поваров и ароматом их творений.
Куриные внутренности, Филиппины
Филиппинские уличные торговцы создали это блюдо исав манок, которое представляет собой куриные внутренности на шпажках. Потроха сначала маринуют, а затем жарят на гриле или просто сильно зажаривают. Обычно подается эта «вкуснятина» со сладким, кислым или острым соусом.
Пляжные деликатесы, Индия
Когда отдыхающим на пляже Гоа нужен перерыв, подобные вкусности всегда приходятся кстати. На пляже Аньюна всегда можно найти бесконечный поток самосы, курицы, прохладительных напитков и других любимых индийцами вкусностей. Когда-то на этом пляже был рай для хиппи, который до сих пор привлекает любителей позагорать и поразвлечься.
Кузнечики, Китай
Китайские уличные торговцы любят этот «букет» из кузнечиков на шпажках, которые всегда вызывают удивление у западных туристов. Однако поедание насекомых не такая уж редкость в наши дни. Организация продовольствия и сельского хозяйства ООН утверждает, что регулярно люди по всему миру употребляют около 1400 видов богатых протеинами насекомых.
Сэндвичи Банх Ми, Вьетнам
Вьетнамская уличная торговка подает с улыбкой этот пережиток колониального прошлого. Сэндвичи Банх ми готовятся из французского багета, наполненного вкусным разнообразием мяса и овощей. Их с удовольствием уплетают по всему Вьетнаму, особенно на завтрак.
Сосиски, Германия
На таких лотках подаются только лучшие виды колбасы. Любители уличной еды в Германии (особенно на различных фестивалях и ярмарках) с удовольствием кушают братвурст, боквурст и другие колбасные деликатесы, запивая их вкусным немецким пивом.
Севиче, Перу
Повар готовит севиче в приморском городке Манкора в Перу. Севиче – популярное блюдо во всей Латинской Америке, оно готовится с помощью цитрусового сока, в данном случае, сока лайма, в котором маринуется смесь из сырой рыбы и других морепродуктов.
Свинина, Камбоджа
Туристам не нужно уметь говорить на кхмерском языке, чтобы понять меню вот такого уличного лотка в Пномпене. Кстати, свинина – один из самых распространенных видов мяса, поедаемого в мире. На первом месте по потреблению свинины в мире стоит Австрия, за ней идет Испания и Дания.
TRANSLATION
Everyone knows that eating should be properly and regularly. But sometimes it's tempting us to eat something "delicious", which is often harmful, albeit very tasty. And how sometimes you want to eat lunch right on the road. We offer you some kinds of popular "street" cuisine of different countries.
Outdoor kitchen of the world
Shanghai dumplings, China
Shanghai street vendor takes just cooked your favorite Chinese "city bite" - dumplings. These treats are widely distributed throughout Shanghai and available to customers in a variety of flavors and combinations.
Outdoor kitchen of the world
Mint Tea, Morocco
Glasses, filled to the brim with mint and rather big portion of sugar, are ready for brewing the famous Moroccan mint tea. Refreshing drink on a hot day in Marrakech, but it's more than just utolitel thirst. Preparation of tea and drinking it - an integral part of Moroccan culture and experience required, must pass through that every tourist.
Outdoor kitchen of the world
Night Market in Taiwan Miaokou
In the center of the night market Miaokou is an old temple, but the key here - the post. Yellow lanterns illuminate the tables on the market with traditional Taiwanese delicacies, from which flow salivating. Here you will find a spicy soup with noodles, oyster omelette, snails, glutinous rice and tripe. Taiwanese people and tourists converge on the idea that a visit to the market can not be considered complete without a dessert fruit "ice bubbles" of prunes.
Outdoor kitchen of the world
Noodles, Thailand
Strainer of noodles on an open fire takes all the attention of chefs in Chinatown in Bangkok. Many passersby simply can not resist the ability of these street chefs and fragrance of their creations.
Outdoor kitchen of the world
Chicken entrails, Philippines
Philippine street traders have created this dish Esau decoy, which is the chicken entrails on skewers. Offal first marinated and then roasted on a grill or broil just strongly. Usually served this "yummy" sweet, sour or spicy sauce.
Outdoor kitchen of the world
Beach delicatessen, India
When resting on the beach, Goa needed a break, these goodies always occur incidentally. On the beach you can always find Anyuna endless stream of samosas, chicken, soft drinks and other favorite goodies Indians. Once on the beach was a haven for hippies, which still attracts sunbathing and fun.
Outdoor kitchen of the world
Grasshoppers, China
Chinese street vendors like this "bouquet" of grasshoppers on skewers, which is always surprising for Western tourists. However, eating insects is not such a rarity nowadays. Organization of Food and Agriculture Organization says that regular people worldwide consume about 1,400 types of protein-rich insects.
Outdoor kitchen of the world
Banh Mi Sandwiches, Vietnam
Vietnamese street vendor delivers this with a smile, a colonial relic. Banh mi sandwiches are prepared with a French baguette filled with a delicious variety of meats and vegetables. They are happy to tuck throughout Vietnam, especially for breakfast.
Outdoor kitchen of the world
Sausage, Germany
On these trays are fed only the best kinds of sausage. Fans of street food in Germany (especially at festivals and fairs) is pleased to eat bratvurst, bokvurst and other deli delights, delicious glass of German beer.
Outdoor kitchen of the world
Seviche, Peru
Cook prepares seviche in a seaside town in Peru Máncora. Seviche - a popular dish throughout Latin America, it is prepared with citrus juice, in this case, lime juice, in which marinated mixture of raw fish and other seafood.
Outdoor kitchen of the world
Pork, Cambodia
Tourists do not need to be able to speak the Khmer language to understand the menu here is a street in Phnom Penh on the tray. By the way, pork - one of the most common meat eaten in the world. The first place for the consumption of pork in the world is Austria, followed by Spain and Denmark are.
Outdoor kitchen of the world
Shanghai dumplings, China
Shanghai street vendor takes just cooked your favorite Chinese "city bite" - dumplings. These treats are widely distributed throughout Shanghai and available to customers in a variety of flavors and combinations.
Outdoor kitchen of the world
Mint Tea, Morocco
Glasses, filled to the brim with mint and rather big portion of sugar, are ready for brewing the famous Moroccan mint tea. Refreshing drink on a hot day in Marrakech, but it's more than just utolitel thirst. Preparation of tea and drinking it - an integral part of Moroccan culture and experience required, must pass through that every tourist.
Outdoor kitchen of the world
Night Market in Taiwan Miaokou
In the center of the night market Miaokou is an old temple, but the key here - the post. Yellow lanterns illuminate the tables on the market with traditional Taiwanese delicacies, from which flow salivating. Here you will find a spicy soup with noodles, oyster omelette, snails, glutinous rice and tripe. Taiwanese people and tourists converge on the idea that a visit to the market can not be considered complete without a dessert fruit "ice bubbles" of prunes.
Outdoor kitchen of the world
Noodles, Thailand
Strainer of noodles on an open fire takes all the attention of chefs in Chinatown in Bangkok. Many passersby simply can not resist the ability of these street chefs and fragrance of their creations.
Outdoor kitchen of the world
Chicken entrails, Philippines
Philippine street traders have created this dish Esau decoy, which is the chicken entrails on skewers. Offal first marinated and then roasted on a grill or broil just strongly. Usually served this "yummy" sweet, sour or spicy sauce.
Outdoor kitchen of the world
Beach delicatessen, India
When resting on the beach, Goa needed a break, these goodies always occur incidentally. On the beach you can always find Anyuna endless stream of samosas, chicken, soft drinks and other favorite goodies Indians. Once on the beach was a haven for hippies, which still attracts sunbathing and fun.
Outdoor kitchen of the world
Grasshoppers, China
Chinese street vendors like this "bouquet" of grasshoppers on skewers, which is always surprising for Western tourists. However, eating insects is not such a rarity nowadays. Organization of Food and Agriculture Organization says that regular people worldwide consume about 1,400 types of protein-rich insects.
Outdoor kitchen of the world
Banh Mi Sandwiches, Vietnam
Vietnamese street vendor delivers this with a smile, a colonial relic. Banh mi sandwiches are prepared with a French baguette filled with a delicious variety of meats and vegetables. They are happy to tuck throughout Vietnam, especially for breakfast.
Outdoor kitchen of the world
Sausage, Germany
On these trays are fed only the best kinds of sausage. Fans of street food in Germany (especially at festivals and fairs) is pleased to eat bratvurst, bokvurst and other deli delights, delicious glass of German beer.
Outdoor kitchen of the world
Seviche, Peru
Cook prepares seviche in a seaside town in Peru Máncora. Seviche - a popular dish throughout Latin America, it is prepared with citrus juice, in this case, lime juice, in which marinated mixture of raw fish and other seafood.
Outdoor kitchen of the world
Pork, Cambodia
Tourists do not need to be able to speak the Khmer language to understand the menu here is a street in Phnom Penh on the tray. By the way, pork - one of the most common meat eaten in the world. The first place for the consumption of pork in the world is Austria, followed by Spain and Denmark are.
Комментариев нет:
Отправить комментарий